:: طراحی و ساخت پروتز عصبی حرکتی برای ایستادن و گام برداشتن در افراد ::

طراحی و ساخت پروتز عصبی حرکتی برای ایستادن و گام برداشتن در افراد دچار ضایعه نخاعی (Parawalk-85)

مطالعات اولیه در جهت استفاده از فناوری عصبی برای ایجاد حرکت های ایستادن و گام برداشتن در افراد فلج در ایران از سال 1369 توسط این گروه آغاز شد. تا کنون سیستم های تحریک کننده میکروپرسسوری مختلفی در مرکز فناوری عصبی ایران برای ایستادن و گام برداشتن افراد ضایعه نخاعی طراحی و ساخته شده است. در سال 1385، اولین سیستم پروتز عصبی گام برداشتن نمونه مهندسی تحت عنوان ParaWalk ، در این مرکز طراحی و ساخته شد. این پروتز عصبی، یک سیستم میکروکامپیوتری قابل حمل با تراشه ریزپردازنده ای است که کار قشر حرکتی مغز انسان را در ایجاد و کنترل حرکت در اعضای فلج انجام می دهد و با ارسال دستورات حرکتی مناسب به اعصاب موتوری مربوط به عضلات درگیر یک حرکت خاص، باعث ایجاد انقباض در عضلات فلج و ایجاد حرکت در عضو فلج می شود. سیستم، میزان انقباض عضله فلج را به همان صورتی که سیستم عصبی مرکزی انسان در فرد سالم انجام می دهد، کنترل می کند. سیستم در هر لحظه از زمان، میزان انقباض هر یک از عضلات را بنحوی تنظیم می کند تا حرکت مورد نظر ایجاد شود. سیستم گسترش داده شده قابلیت برنامه ریزی حرکتی را دارد، و با توجه به حرکت مورد نظر، میزان انقباض را در طول حرکت کنترل می کند.

پروتز عصبی PARAWALK برای ایجاد حرکت های بلند شدن از صندلی چرخدار، ایستادن، نشستن بر روی صندلی چرخدار، گام برداشتن، و بازسازی عضلانی افراد پاراپلژیک کامل قابل استفاده است.

مهمترین ویژگی سیستم، قابلیت برنامه ریزی حرکتی آن میباشد که امکان استفاده از آن را برای افراد ضایعه نخاعی مختلف با وضعیت فیزیولوژیکی مختلف فراهم میکند. قابلیت برنامه ریزی حرکتی سیستم بر گرفته از قابلیت برنامه ریزی حرکتی قشر حرکتی مغز انسان (Motor Planning) می باشد.

از سال 1385 کار آزمائی بالینی پروتز عصبی پاراواک بر روی افراد ضایعه نخاعی شروع شده و هم اکنون نیز ادامه دارد. ادامه مطلب ......

دفعات مشاهده: 3088 بار   |   دفعات چاپ: 334 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 78 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.168 seconds with 923 queries by yektaweb 3455